Arrangementer under 'Klubbens fællesture'
Onsdag, maj 22, 2019
Hou Kajak Klub's fællesture.

Arrangementsnavn

Tørring - Klostermølle

Dette er vores traditionelle sidste længere klubtur, og den plejer at være udsolgt da det er en populær tur og samtidigt er der begrænsning i antal deltagere.
Derfor vælger vi i år at lave 2 ture – en sommer og en efterårstur, så flere kan få muligheden.

Tidpunkt: Vi mødes i Hou kl 7 og pakker trailer - der er fælles morgenmad i Tørring før afgang.
Max 12 deltagere

Det er en ret lang tur på 42 km, det er dog medstrøms så det hjælper en del, men man skal være klar på mange timer i kajakken da der ikke lige er mulighed for at stige af halvvejs, og i skal forvente at være retur i Hou sådan hen ad 19-20 tiden.
Tørring-Klostermølle er nok det flotteste stykke af Gudenåen (kan jo altid diskuteres), og det stykke med klart det største fald – ca 2/3 af Gudenåens samlede fald er på dette stykke – så er ind imellem er der god fart på strømmen. Det er også den eneste strækning på Gudenåen med begrænsninger i sejlads og krav om rotilladelser for at begrænse antal fartøjer og dermed beskytte naturen.
For dem der ikke har prøvet turen starter den med en strækning med ret skarpe sving, så her får man brug for div. styretag, og det giver altid anledning til spas, når det går i ged ind imellem og man ender i åbrinken. Der er stykker hvor man er i åbent land ved marker/eng og ofte meget nysgerrige køer, og andre steder hvor man er inde i skoven – der sejles under en del broer, som kan være ret lave afhængigt af vandstanden.
Man kommer også igennem nogle søer før Vestbirk Kraftværk men det er mest en å man sejler i – en overbæring ved kraftværket med en pause før sidste etape til Klostermølle, og naturligvis nogle pauser hvor mad, kaffe og kage indtages.

Praktiske informationer

Da der er en vis risiko for at ramme sten osv på denne tur er det kun klubben havkajakker der må tages med. Turkajakkerne er for skrøbelige og specielt roret kan tage alvorlig skade af et hårdt møde med en sten.
Der er som sagt max 12 deltagere – og det er først til mølle, der laves en venteliste hvis der bliver udsolgt. Husk at give besked til turlederen hvis i bliver forhindret. Så jeg kan tage fat i dem på ventelisten.
Bemærk rækkefølgen på rokort kan snyde – de sidst tilmeldte står øverst, men det er altså de 12 først tilmeldte der er med – altså de nederste 12. Er man i tvivl så spørg – det er bare så træls at tage fejl.

Vi får kørt bilerne fra Tørring til Klostermølle – så sparer vi en masse tid, men derfor skal vi alle mødes i Hou og køre sammen for at begrænse antal biler der skal flyttes. Da det er ret dyrt at få kørt bilerne.
Klubben dækker transport af bilerne, resten deles vi om – regn med ca 250 kr/person inkl morgenmad
HUSK – tørt tøj til hjemtransport, passende rotøj til turen, og ikke mindst mad og drikkevarer til en hel dag.
Tilmelding er via rokort.dk og turen kommer på Rokort ca 2-2½ uge før.
Turleder - Peter Sørensen 21325573 – petereik@yahoo.dk hvis der er spørgsmål så ring eller skriv.

-----

Lidt inspiration fra en tidligere tur – dette er dog en efterårstur som det nok fremgår.

tk1Der sættes i ved Tørring teltplads

tk2