Tørring - Klostermølle

Dato: Lør. 20 Jun, 2020 8:00
Tørring - Klostermølle 20. juni 2020

Dette er vores traditionelle sidste længere klubtur, og den plejer at være udsolgt da det er en populær tur og samtidigt er der begrænsning i antal deltagere.
Derfor vælger vi i år at lave 2 ture – en sommer- og en efterårstur, så flere kan få muligheden.

Tidpunkt: Vi mødes i Hou kl 7 og pakker trailer - der er fælles morgenmad i Tørring før afgang.

Max 12 deltagere – dog evt 10 hvis Coronaregler siger dette.

Det er en ret lang tur på 42 km, det er dog medstrøms så det hjælper en del, men man skal være klar på mange timer i kajakken da der ikke lige er mulighed for at stige af halvvejs, og i skal forvente at være retur i Hou sådan hen ad 19-20 tiden.

Tørring-Klostermølle er nok det flotteste stykke af Gudenåen (kan jo altid diskuteres), og det stykke med klart det største fald – ca 2/3 af Gudenåens samlede fald er på dette stykke – så er ind imellem er der god fart på strømmen. Det er også den eneste strækning på Gudenåen med begrænsninger i sejlads og krav om rotilladelser for at begrænse antal fartøjer og dermed beskytte naturen.

For dem der ikke har prøvet turen starter den med en strækning med ret skarpe sving, så her får man brug for div. styretag, og det giver altid anledning til spas, når det går i ged ind imellem og man ender i åbrinken. Der er stykker hvor man er i åbent land ved marker/eng og ofte meget nysgerrige køer, og andre steder hvor man er inde i skoven – der sejles under en del broer, som kan være ret lave afhængigt af vandstanden.

Man kommer også igennem nogle søer før Vestbirk Kraftværk men det er mest en å man sejler i – en overbæring ved kraftværket med en pause før sidste etape til Klostermølle, og naturligvis nogle pauser hvor mad, kaffe og kage indtages.

Praktiske informationer

Da der er en vis risiko for at ramme sten osv på denne tur er det kun klubben havkajakker uden ror der må tages med.

Vi får kørt bilerne fra Tørring til Klostermølle – så sparer vi en masse tid, men derfor skal vi alle mødes i Hou og køre sammen for at begrænse antal biler der skal flyttes. Da det er ret dyrt at få kørt bilerne.

Klubben dækker transport af bilerne, resten deles vi om – regn med ca 250 kr/person inkl morgenmad

HUSK – tørt tøj til hjemtransport, passende rotøj til turen, og ikke mindst mad og drikkevarer til en hel dag.

Tilmelding er via rokort.dk hvor den nu er aktiv.

Turleder  -  Peter Sørensen 21325573 – petereik@yahoo.dk hvis der er spørgsmål så ring eller skriv.

Lidt inspiration fra en tidligere tur – dette er dog en efterårstur som det nok fremgår.

-----

tk1Der sættes i ved Tørring teltplads