Fællestur til Als, Sønderborg-Augustenborg

Varighed: Hele dagen

Als skal udforskes – mere præcist Sønderborg-Augustenborg

Lørdag den 22. maj

Vi starter ud i Sønderborg Kajakklub – Verdens Ende 10, 6400 Sønderborg. Se billedet nedenfor, man kan køre ned til klubben og læsse af.

SoenderborgStartsted: Sønderborg Kajakklub
Den foreløbige plan – kan justeres afhængigt af vejret.

Vi mødes i Hou og pakker – der er langt at køre så vi må i gang tidligt, og forvent først at vi er hjemme tidligt på aftenen. Da der skal flyttes biler vil det kræve delvist samkørsel, men dette og Corona tager vi når vi er tættere på og kender reglerne.

En bil uden trailer sendes afsted asap og står for indkøbstjansen mht morgenmad.

Mens nogle udvalgte flytter bilerne til Augustenborg begynder de andre at gøre klar og lave en morgenbuffet så vi kan få lidt at spise inden vi tager afsted.

Turen vil først gå sydpå ned forbi havnen som har en fed gammel havnefront, ned  forbi Sønderborg slot og er vejret til det smutter vi en smule sydover ud i Sønderborg Bugt så vi lige kan komme ned og få et glimt op til Dybbøl mølle.

Derefter vender vi rundt og går nordover, forbi slottet og havnen igen. Op igennem det smalle og flotte Als sund, op til Als fjord – drejer ind i Augustenborg og følger kysten rundt indtil de parkerede biler i havnen. Dermed når vi på denne tur: To fjorde, en bugt og et sund - stik lige den ?

Turen er ca. 30 km og der bliver indlagt pauser med passende mellemrum. Der er ikke store kryds, det  eneste reelle kryds er ca. 1½ km, så alle kan være med, hvis man kan ro 30 km på en dag.

Praktisk info.

Mødetid/sted: På Hou havn kl 06:30  - retur først på aftenen

Medbring mad (excl morgenmad) og drikkevarer til eget forbrug (Dog er kager til fælles glæde altid velkomne), rotøj til turen passende til vejret, skiftetøj til at have med i kajakken hvis man skulle blive våd, samt tørt tøj som sendes med bilerne til Augustenborg så vi kan få tørt tøj på inden vi kører hjem.

Turen kommer på rokort ca 3 uger før.

Skriv gerne på tilmelding om i kan trække trailer og/eller have kajakker på taget (1 eller 2)

Som sædvanligt deles vi om udgifter til morgenmad og transport afregnes efter gældende tariffer.

AugustenborgAugustenborg - Dagens mål

Als rute kortDen planlagte rute

Søg i kalender