Nu er en fin ny stander blevet hejst i Hou Kajakklub, og vi ønsker alle et fantastisk roår. Allerede fra på tirsdag begynder klubaftenerne, og vi glæder os til at vi nu skal se hinanden på vandet. Husk kaffe og andet godt. Nedenfor kan du læse talen, der blev holdt ifm. med standerhejsningen. Her blev der bl.a. givet en stor tak fra klubben til Claus, Helle, Jørgen og Peter for alt det arbejde, de frivilligt har lagt i klubben.

Tale til Standerhejsning i Hou Kajak Klub 2022

Nu er det blevet forår, selvom vinden og temperaturen kunne tyde på noget andet, og der er blevet taget hul på en ny rosæson. Tre gæve roere, Allan, Tove T og Carsten R skød sæsonen i gang og kæmpede sig 10 km gennem bølgerne. Det er så første tur ud af forhåbentligt rigtig mange i denne sæson.

Der er allerede blevet roet over 1000 kilometer hen over vinteren. Og derudover har vinteren budt på andre aktiviteter. En del har øvet rul og redninger i svømmehallen, mens andre har siddet mere tørt og snittet løs på nye træpagajer.

Men nu begynder altså en ny sæson. Klubbens kalender er allerede fyldt op med flere ture i hver måned frem til november, hvor flaget bliver pillet ned igen. Solbjerg Sø i næste uge og herefter en
lang tur til Kongens Bro. Vi skal rundt om Helgenæs, til Hjarnø, til Fur, Randers, Mariager, Rantzausminde, osv. Og derudover har vi vores hyggelige ‘kaffe-kage’ klubaftener.

• Denne sæson byder på masser af nyt:
  • To hold nye kursister vil dukke op på havnen i starten af maj.
  • Og de gamle kursister fra sidste år har måske lyst til at byde ind med nyt, eller måske være aktive i klubbens udvalg?
  • Vi har fået ny stenbelægning uden for bådhuset.
  • Bådhuset ser næsten spritnyt ud efter det har fået en kærlig skrubbetur af Claus, Finn, Allan og Kai.
  • Kai får givetvis lavet nye finurlige og brugbare træ-gadgets til vores bådhus.
  • Havnen har fået nye flydebroer- og nye bølgebrydere, og det hele ser lidt anderledes og nyt ud.
  • Noget andet, der kommer til at se nyt ud, er klubbens hjemmeside. Emina har lavet en hjemmeside, der har et helt andet udtryk end vores nuværende, og nogle af os er heldige at have fået et sneak peak, og vi er meget begejstrede. Den er lidt mere åben, så flere vil kunne skrive opslag, og den vil blive lanceret inden for den nærmeste fremtid. Jørgen Staal, vores nuværende store webmaster, har gjort et fantastisk godt arbejde med at udvikle vores gamle og nuværende hjemmeside og konstant holde den opdateret, - men nu er han altså klar til at give faklen videre til Emina.
  • Og så er der kommet en ny kasserer, Søren, som overtager posten fra Peter, der har kørt partnerskab med Claus gennem mange år. De har haft et meget tæt samarbejde og har formået at få regnskabet til at gå op og køre rundt - og gøre alt det komplekse med tal og regnskaber usynligt, så vi andre blot har kunnet betale vores kontingent og så eller bare nyde. Stor respekt for dem, og dejligt, at Søren har mod på at fortsætte det gode arbejde og holde styr på det hele.
  • Der er også kommet en ny til bl.a. at hejse standeren. Og jeg vil gøre et forsøg på at løfte flaget i samme ånd som Helles. Hun har gennem de sidste otte år lagt sit hjerteblod i klubben, og hun har sat sit fingeraftryk overalt. Der er rigtig mange aktive hænder og varme hjerter her i klubben, men jeg er overbevist om, at den tætte samhørighed og næsten familieagtige ånd, der er i klubben, i høj grad er Helles fortjeneste. Det er meget store sko at skulle udfylde. Men heldigvis står hun lige ved siden af mig her i dag og i år.

I Ole Grøns kajakbog, som mange af os købte, skriver han det, han kalder sin “Manifestation”: “En kajaktur i min verden er meditation, inspiration og rekreation”. Det kan vi kun være enige i. At vi så i vores klub ved at for at komme dertil, må der være kaffe og kage. Så det synes jeg, at vi skal gå ombord i. Men lige først vil vi på alles vegne give en kæmpestor tak til Helle, Jørgen, Peter og Claus for deres uvurderlige indsats for klubben.

Herunder et par billeder fra standerhejsning 2022 (klik for større billede):

3 seje roere til standerhejsning 2022 Der lyttes til den nye formands tale Flere fremmødte, hvor der lyttes til den nye formands tale Standeren sættes af den nye formand - med hjælp fra Allan Standeren er hejst Hygge i badhuset Mere hygge i badhus