Turberetninger

Tur beretning fra turen til Tunø den 29 & 30. maj 2021

Turen var planlagt som en overnatningstur, med 2 dagssejladser af ca. 18 km. Der var 4 deltager der mødte friske og forventningsfulde i klubhuset kl. 0800 lørdag morgen, så vi var klar til planlagt afgangstidspunkt kl. 0900.

Kajakkerne skulle pakkes med telte, soveposer, liggeunderlag, trangiaer og ikke mindst Kiwins livret, frysetørret aftens- og morgenmad. Undertegnede havde ikke prøvet at pakke til tur før, så jeg havde snydt hjemmefra, og prøvepakket kajakken i garagen. Der var nu masser af plads til en enkelt overnatning.

Fra Hou sejlede vi mod Dyngby, hvor vi krydsede over mod møllerne ved Tunø Knob, og videre til første kaffepause ved Stenkalven på Tunø. Vejret var perfekt til dette kryds – vinden svag og ind agter fra. Solen brød igennem med fuld styrke, så der var nogle som måtte klæde om undervejs (måske han er begyndt at få hedeture).

Der ligger fartøjerne fint ;-)Der ligger fartøjerne fint ;-)Efter Stenkalven, fulgt vi kysten nord om øen. Her lå vi helt i læ, og kunne blot nyde denne første smag af sommer – en flok Marsvin syntes om ideen og fulgte trop – de var øjensynligt i gang med at fouragerer i en stime fisk.

Da vi rundede nordvest spidsen af øen, kunne man straks mærke at vinden var frisket op fra syd. Det lavvandede område ved Turø Røn mindede lidt om ”Skagen light” med søer der brækkede i hvidt vand. Det var s…. sjovt. Der var ikke en, der ikke sad og ”tørrede tænder” i vinden, på turen fra rønnen og indtil stranden ved Campingpladsen.

Efter ankomst blev der slået lejr. Det er en super hyggelig natur campingplads. Ikke de store faciliteter, men lige det man skal bruge, og så er der masser af pladser med havudsigt og gode muligheder for at finde læ for vinden – meget anbefalelsesværdig. (5 stjerner på Martins tripadvisor).

Læs mere: Beretning fra tur til Tunø 29.-30. maj

Sønderborg – Augustenborg 22/5 2021

morgenbuffetMorgenbuffetLørdag var vi 9 medlemmer der valgte at tage til Sønderborg for at opleve Als fra vandsiden.

Vi havde haft lidt frafald inden turen, primært fordi vejret var mildest talt ikke det bedste – en smule fugtigt, men til gengæld blæste det en halv pelikan.

Alt i alt – ikke lige pang vejr til kajak, men det var muligt at ligge i læ for bølgerne stort set hele vejen, så rent sikkerhedsmæssigt var det helt OK.

Turen startede fra Sønderbog Kajakklub som var så venlige at stille bro og klubhus til rådighed – vi startede med fælles morgenmad, som det efterhånden er blevet en hyggelig tradition, og så blev bilerne flyttet til Augustenborg som var målet.

Turen blev en smule justeret pga. vejret  - vi startede med at gå sydover ned imod den gamle havnefront og slottet – og ville efter planen ro lidt syd for Sønderborg slot for at få et glimt af Dybbøl mølle, men derude pev det ret heftigt, så det må blive næste gang – vi mødte en flok kajakfolk nede ved slottet som holdt pause – de kom derude fra og meldte ret voldsomt vejr, så ingen grund til at bede om ballade.

Læs mere: Turberetning: Als 22. maj 2021

Vejle Fjord 8. maj 2021

Så bliver det Vejle, næste station er Vejle. Der er udstigning i Rosenvold Havn, der ligger så smukt på nordsiden af Vejle Fjord, omgivet af skov og strand.

Mødetid denne lørdag morgen klokken 8.15. I sædvanlig houstil ankom de fleste lang tid før, så dem der kom sidst måtte rubbe neglene. Den nu obligatoriske morgenbuffet blev anrettet på borde – fine forhold.

Test af fodstøtterTest af fodstøtter

Læs mere: Turberetning fra Vejle Fjord

Horsens Fjord Rundt d. 18. april 2021

Billede 1Sove længeBzzzz Bzzzz Bzzzz. Hvad er nu det for en larm en søndag morgen klokken kvart i kvalme? Nåååh, det er fordi jeg skal ud med kajak klubben og sejle i mit land. Blot 5 minutter væk fra hvor jeg bor.  Så uret er sat til at ringe lidt tidligere, for at løse en af opgaverne  fra Turmeister Kai,  ”at sove lidt længere”.

Læs mere: Turberetning fra Horsens Fjord Rundt

RSS Feeds